Ristimäki -blogi

Alkusanat


Muutama sana blogista

Blogi koostuu pienistä kirjoituksista ja kuvista. Sitä voi lukea internetin välityksellä Kun kirjoitat
nettiosoitteeksi           ristimaki.blogspot.com      pääset lukemaan aikaansaannoksiani. Levitä tätä osoitetta kaikille, joita uskot virtaslaisten juuret kiinnostavan.

Blogikirjoituksien lopussa on kohta, johon voit kirjoittaa kommenttejasi. Toivon, että blogin avulla viriäsi keskustelua ja asioiden oikea laita selviäisi.

Kirjoittelen blogiin uusia kirjoituksia suunnilleen kirjoitus/viikko -tahtiin touko- kesäkuussa. Toivon, että ehdit viikoittain vilkaisemaan Ristimäki -blogia. Uusin kirjoitus tulee aina ensimmäiseksi ja vanhemmat jäävät sen perään.

Ristimäki ja me virtaslaiset


Ristimäki oli taatani lapsuudenkoti, mummuni anoppila ja Virtasten lasten
mummula. Tämä kuva on otettu Virtasen oven edessä 1930 -luvun alussa.

Virtasen serkut -tapaaminen innosti

Viime kesän "Virtasen serkkujen" tapaamisessa muistelimme nykyisyyttä ja menneitä. Markun 60 -vuotisjuhlat antoivat intoa menneiden muistelemiseen Vaasan reissun jälkeenkin. Ristimäki sopi tähän tunnetilaan mainiosti.
  

Haluamme olla taas pian yhdessä !

Näemme jälleen heinäkuun 16.

Maaliskuun 27. tuli mukava sähköpostiviesti "Mitäs me Virtaset?" Iltasen Lasselta. Hän kertoi viestissä muun muassa: "Siellä (siis Markun juhlissa) heräteltiin ajatusta, että seuraava serkkujen tapaaminen voisi olla Laviassa. Talvi on asiaa hauduteltu; Sirkan kanssa jo syksyllä kaavailtiin, että tehdään asiasta totta. Ja nyt viikko sitten Tuomen Eijan kanssa päätimme, että laitetaanpa toimeksi, Virtaslaiseen tyyliin, ei siinä sitten kauan nokka tuhise, kun hommaan ryhdytään.
Aluksi päätimme, että valitaan päivä keskeltä kesää ja sellaisena päivänä, että suurimmalla osalla meistä olisi teoriassa mahdollista osallistua, olimmepa sitten työelämässä tai muissa asemissa. Valitsimme siis sunnuntain. Muuten päivä valikoitui Lavian Nuorisoseuran kesäteatteriaikataulun mukaan. Päiväksi tuli 16.7.2017. Laittakaa päivä jo nyt kalenteriin!"
Luulenpa, että voin kertoa Ristimäki -selvittelystä kasvokkain heinäkuun tapaamisessamme. 

Sinikka antoi tehtävän 


Sinikka tietää piirustusharrastuksestani. Viime kesänä hän kysyi: "Voisitko piirtää minulle Ristimäen mökin kuvan?" Vastasin isosiskon pyyntöön tietysti myöntävästi, vaikka en tiennyt lainkaan mitä lupasin ja mille pikkusormeni annoin. Mökin piirustuksesta on seurannut monta muuta mukavaa asiaa talvikaudeksi. Niistä kerron Ristimäki -blogissani.

Virtaslaisten ikäpresidentti. Sinikka täytti 19.huhtikuuta 2017. täydet 80-vuotta.
Hän sai lahjaksi Ristimäki -taulun.

Kommentit

  1. Jos haluat, kirjoita mietteitäsi tähän. Jos sinulla on Google -tili, valitse se alla olevasta ruudusta profiiliksi. Kokeile!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämää Ristimäessä

Mitäs sitten?

Ristimäen mökki